Home InterviewsEen b&b in Italië Casa Tartufo, in het heuvellandschap van Le Marche

Casa Tartufo, in het heuvellandschap van Le Marche

door Aniek Rooderkerken
Familie Stroo van Casa Tartufo in Le Marche

Casa Tartufo

Casa Tartufo heet het landgoed van Benjamin en Sabine Stroo. Vlak bij het oude Romeinse stadje Sassoferrato in het heuvellandschap van Le Marche runnen zij hier een een camping, verschillende appartementen en een Bed & Breakfast, midden in een truffel boomgaard. Hoe bevalt het leven en werken in het glooiende heuvellandschap van Le Marche?

Benvenuti Casa Tartufo Le Marche

Benvenuti Casa Tartufo Le Marche

Casa Tartufo

Een groot landhuis met 2,5 hecatare gecultiveerd truffelbos, waar in de winter actief gezocht wordt naar truffel. Dat is de plaats waar Benjamin Stroo samen met partner en kinderen een camping met appartementen runt. “Wij wilden het roer om gooien en iets anders gaan doen met ons leven”, vertelt Benjamin. En zo besloten zij een landhuis te kopen.

“De vroegere eigenaar was samen met een partner eigenaar van de zwavelmijnen. In hoogtijden had deze meer dan 3000 medewerkers. De eigenaar bezat enorm veel landerijen hier in de wijde omgeving. Zijn zoon (een echte levensgenieter) heeft dit later overgenomen en heeft bijna alles verbrast.”

Droom

Voor Benjamin was het een langgekoesterde droom. Later ook voor zijn partner. Toen zij besloten het bijzondere landhuis te kopen waren er eerst nog legio obstakels en zaken die zij hebben moeten overwinnen. Benjamin vertelt: “Wij hebben alles zelf opgebouwd. De appartementen zelf gebouwd, het zwembad zelf aangelegd, de camping zelf gemaakt. Daarnaast kenden wij het vak niet en hebben wij dit door schade en schande moeten leren.”‘

“Verder is het vergunningentraject een ware overwinning geweest. We zitten hier in een gebied dat niet bepaald toeristisch is. Hierdoor wist de gemeente zich geen raad met onze wensen.”

Casa Tartufo in le Marche

Casa Tartufo in le Marche

Casa Tartufo zwembad

Casa Tartufo zwembad

Een landhuis in Le Marche

Het gebied waar Benjamin het over heeft is Le Marche. “Voor mij is het één van de mooiste streken van Italië. Dit gebied is nog niet door de massa en het toerisme ontdekt. Hierdoor heeft het nog zijn originele karakter behouden en bevind je je hier nog in het echte Italië. Wij wonen in de buurt van de stad Sassoferrato die omringd wordt door diverse karakteristieke dorpjes, waaronder Doglio waar wij wonen.”

“Deze regio is fantastisch mooi! Je hebt er alles. Zon, natuur, rust en ruimte. Wijzelf wonen boven op een berg met fantastisch panoramisch uitzicht tot aan zee. In de buurt vind je bekende plaatsen als Fano, Gubbio, Assisi en San Marino. Wij kijken uit op de grotten van Frasassi, de grootste druipsteengrotten van Europa. Deze zijn nog maar recent ontdekt. Omdat wij zo enthousiast zijn over deze omgeving organiseren we hier verschillende excursies: een wijnproeverij, een olijfolie proeverij, rondleiding door de zwavelmijn, hiking en nog veel meer.”

Emigreren naar Italië

Zoals bij iedere b&b zijn wij benieuwd hoe het is om de sprong te wagen en te emigreren naar een ander land. Benjamin: “Dat was een hele stap. Immers, je moet huis en haard verlaten. Daarbij hebben wij twee kinderen die ook mee gingen. (Zij waren toen 5 en 7 jaar oud) Hier moet je goed over nadenken. Verder laat je familie en vrienden achter, wat ook niet makkelijk is. Wijzelf hebben over dit traject 2 jaar gedaan!”

Nu ze helemaal ingeburgerd zijn in Italië mist het gezien Nederland niet. “Wij leven zoveel mogelijk met de dag. Wij hebben momenteel absoluut niet de intentie om terug te gaan naar Nederland. Daarnaast zijn onze kinderen hier helemaal geïntegreerd en hebben hier een eigen leven opgebouwd. Wij hebben het hier prima naar ons zin!”

“Wij vinden het heel leuk om een camping, appartementen en B&B te runnen. Je hebt over het algemeen hele gezellige mensen over de vloer. Ze komen immers allemaal op vakantie. Het is wel heel hard werken.

Casa Tartufo trekt veel bezoekers die vaak terugkeren. “Inmiddels zo’n 30 procent. Wij zitten hier nu 11 jaar en merken dat vooral mond tot mond reclame een geweldig manier van naamsbekendheid is. Bij de website krijgen we hierbij hulp van Stefano Oosthof.

Benjamin Stroo van Casa Tartufo

Benjamin Stroo van Casa Tartufo

Unieke plek

Benjamin is duidelijk trots op wat het gezin heeft neergezet. “Het landgoed staat op een unieke locatie met eindeloos uitzicht over landerijen tot aan zee. Maar net zo bijzonder is het gecultiveerd truffelbos dat we bezitten. Hier wordt actief gezocht naar truffel. Vanwege onze kleinschalige opzet blijft er een gemoedelijke sfeer. En natuurlijk onze zeer gewaardeerde en gezellige pizza-avonden.”

Wie vaker kijkt naar het tv-programma ‘Ik Vertrek’ herinnert zich misschien dat het gezin door dit programma is gevolgd. In het programma was te zien hoe de eerste gasten werden ontvangen. (Bekijk hier de uitzending) “Sindsdien hebben we veel bijzondere mensen ontmoet! Als je de tijd neemt om wat uitgebreider met je gasten te praten, ontdek je zoveel bijzondere mensen. Sommigen van wie je het op het eerste gezicht niet zou verwachten.”

Het runnen van een camping & appartementen

Benjamin: “Dankzij Casa Tartufo hebben we geleerd om te ondernemen. We hebben gemerkt dat we het erg leuk vinden om mensen te ontmoeten en het ze zo veel mogelijk naar hun zin te maken. Daarnaast is het belangrijkste dat wij – ons gezin – met elkaar veel meer naar elkaar gegroeid zijn. Voor mij was het zien opgroeien van de kinderen en daarbij een rol spelen bij de opvoeding een heel belangrijk aspect. In verband met werk schoot dit er in Nederland vaak bij in.”

Hij heeft nog een laatste tip voor andere (toekomstige) b&b-eigenaren. “Je moet heel sterk in je schoenen staan om dit te doen. Hiernaast moet je er heel goed over na denken. Maar als je het echt wil moet je het gewoon doen! Niet geschoten is altijd mis. Wanneer je kinderen hebt moet je wel heel zeker weten dat dit is wat je wil. Kinderen weghalen uit hun veilige omgeving in Nederland is een hele stap. Daar moet je niet mee sollen.”

Meer weten over Casa Tartufo? Bekijk dan de website van Casa Tartufo.

Deel deze blog op Pinterest:

Deel deze blog op Pinterest

Deel deze blog op Pinterest

Meer lezen:

1 comment

stefano oosthof 26 juli 2018 - 22:11

Casa Tartufo, een werkelijk prachtige accommodatie in een streek die zo ontzettend het bezoeken waard is. Fijne mensen om mee samen te werken, hartelijk dank voor de vermelding Benjamin en Sabine!

Reply

Laat een bericht achter!