Home Zuid-ItaliëCalabrië De mooiste stranden van Italië

De mooiste stranden van Italië

door Aniek Rooderkerken
De mooiste stranden van Italië

De mooiste stranden van Italië

Bij een land dat grotendeels wordt omringd door zee kan het bijna niet anders dan dat er tal van prachtige stranden te vinden zijn. Allemaal hebben ze hun eigen charme. Maar wat zijn nu de mooiste stranden van Italië?

Relaxen op de Italiaanse stranden

Met de zomer in aantocht kijken wij weer uit naar fijne middagen op een Italiaans strand. Een goed boek mee, natuurlijk een nieuw badpak of een nieuwe bikini, die je bijvoorbeeld in deze webshop vindt. Heerlijk door het zand lopen met slippers aan je voeten. Goede zonnebrandcrème mee, niet te vergeten. En je dan verder helemaal nergens meer druk om maken. Ja, wij zien onszelf wel genieten van zon, zee en strand. Maar wat zijn nu de mooiste stranden in Italië? Wij zetten er er aantal voor je op een rij.

Cala Luna op Sardinië

Op het eiland Sardinië stikt het van de idyllische stranden. Een van de meest bijzondere is Cala Luna bij Golfo di Orosei, net ten zuiden van Dorgali. Het strand heeft prachtig wit zand en een helder blauwe zee, tegen een achtergrond van steile kalkstenen kliffen. Het is een van de beste snorkelstranden van Sardinië. Het strand is alleen te bereiken via een lange wandeling vanuit het nabijgelegen Cala Fuili, of per boot via de haven van Cala Gonone.

Het strand van Tropea in Calabrië

Tropea is een klein plaatsje aan de zogenaamde Costa degli Dei, de Kust van de Goden. Dankzij de hoge ligging van het stadje heb je een fantastisch uitzicht over zee. Ver onder je liggen de schitterende zandstranden met heerlijk helder water. Hier willen wij wel in bikini op het strand liggen.

De panoramische kustlijn van Tropea, Calabrië, de kust van de goden

De panoramische kustlijn van Tropea, Calabrië, de kust van de goden

De stranden van Elba

Elba heeft heel wat mooie stranden te bieden, met witte kliffen en een kristalheldere zee. Omdat het eiland niet al te groot is, kan je zelfs iedere dag een ander strand bezoeken. Spiaggia della Padulella ligt in de hoofdstad Portoferraio. Ben je maar één dag op Elba? De boot vanaf het vasteland meert aan in de stad Portoferraio. Vanuit daar is het nog zo’n 20 minuten lopen.

Isola Bella, Sicilië

Vrij vertaald heet Isola Bella ‘mooi eiland’ en die naam is niet onterecht.  Dit schiereilandje voor de kust van Taormina is een beschermd natuurgebied. Als het water laag staat, kan je vanaf het strand aan de voet van Taormina oversteken naar het eiland.

Gargano in Puglia

Dat Puglia prachtige stranden heeft, daar zijn we van overtuigd. Zo ook het Punta Rossa strand, aan de zuidkust van de Gargano (een schiereiland in het noorden van Puglia) bij het witte stadje Mattinata. Ten noorden van kustplaats Otranto vind je nog een bijzonder plekje, de Grotta Della Poesia.

Cliffdiven bij de Grotta della Poesia in Puglia

Cliffdiven bij de Grotta della Poesia in Puglia

Torre di Sant’Andrea

Ook in Puglia, in de Salento streek, ligt het Torre di Sant’Andrea strand. De kustlijn van de Salento is grillig, met veel inhammen. Het Torre di Sant’Andrea strand bestaat uit een kleine strook goudgeel zand, waar je prachtig uitzicht hebt op de steenformaties en grote rotspartijen.

Positano aan de Amalfikust

Schilderachtige baaien en een slingerende kustweg langs prachtige dorpjes. Bij de beroemde Amalfikust kijk je je ogen uit. Vooral de stranden rond Amalfi, Positano en Praiano zijn de moeite waard. Wil je wat minder drukte dan kan je de boot pakken naar de eilanden Gallo Lungo, Rotonda of Castelluccio, of de meer afgelegen strandjes bereiken.

Costa dei Trabocchi

De Abruzzen grenzen aan de Adriatische kust. Vanaf de mooie stranden en baaitjes langs de kustlijn heb je uitzicht op de trabocchi. Dit zijn unieke houten vissershutjes op palen van waaruit de vissers makkelijk hun netten uit kunnen gooien en weer binnen kunnen halen. Je vindt overal langs deze kust. Een aantal van de vissershutjes zijn nu omgebouwd tot restaurant en in de avond kan je hier genieten van verse vis.

Scala dei Turchi

Dit prachtige strand op Sicilië wordt omringd door lichtgrijze rotsen die in de loop der jaren door wind en water uitgeslepen zijn. De bijna witte glanzende mergelkliffen vormen een bijzonder contrast met het bronskleurige zand. Op Sicilië vind je nog meer stranden. Spiaggia Vendicari bijvoorbeeld, in het gelijknamige natuurreservaat in de buurt van Noto, en het strand van San Vito Lo Capo.

Maanvormig strand van Sirolo

Sirolo is een prachtig dorpje aan de voet van het natuurpark Monte Conero. Rondom Sirolo liggen een aantal heerlijke stranden, waaronder het Spiaggia Urbani. Dit strand heeft de vorm van een halve maan en is schitterend gelegen tussen een grot en een hoge klif. De grotten van Sirolo zijn ook het bezoeken waard.

Mooiste stranden van Italië

Heb jij nog meer tips voor mooie stranden in Italië?

Meer lezen:

Laat een bericht achter!