• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Italiaanse kunst
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

    Volg me op social media!

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Hét online reismagazine over Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Ligurië
      • Lombardije
      • Piemonte
      • Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche
      • Toscane
      • Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabrië
      • Campanië
      • Molise
      • Puglia
      • Sardinië
      • Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano
      • Genua
      • Mantua
      • Milaan
      • Padua
      • Turijn
      • Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Kunst & Cultuur
    • Kunst & musea
    • Architectuur
    • Geschiedenis
    • Tentoonstellingen
    • Italiaanse taal
    • Boekentips
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse recepten
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse kookboeken
    • Koffie
    • Wijnen, drankjes en cocktails
    • Restaurants
  • Winacties
Lago di Viverone, Piemonte

Heerlijke Italiaanse & zomerse cocktails

12 augustus 2014 door Aniek Rooderkerken

Vandaag de beste tips voor vijf Italiaanse & zomerse cocktails. Of je nu aan de Italiaanse Rivièra zit of in het regenachtige Nederland, deze vijf cocktails zijn eenvoudig te maken én heerlijk om te drinken!

Aperol Spritz

De Spritz kan niet ontbreken op dit lijstje. Het is een mix van witte wijn of prosecco, een bitter zoals aperol of campari, en een scheutje koolzuurhoudend water. Je hoeft alleen te kiezen of je aperol of campari gebruikt. Het Venetiaanse aperitief aperol is gemaakt van sinaasappel, rabarber en kruiden. Aperol is iets milder dan het bittere campari en heeft een lager alcoholpercentage. Schenk, in grote glazen met een paar ijsblokjes, de wijn of prosecco, de aperol of campari, en een scheut bruisend mineraalwater. Een schijfje sinaasappel of citroen maakt het helemaal af.

Ingrediënten (voor 1 glas):

  • ijs
  • 75 ml witte wijn zoals Pinot Bianco of prosecco
  • 50 ml campari of aperol
  • een scheutje koolzuurhoudend water

Limoncello Spritz

Een fris alternatief is de Limoncello Spritz. Een limoncello is lekker na het eten, maar deze cocktail kan altijd! Vul hiervoor een wijnglas met crushed ijs. Voeg de limoncello en het koolzuurhoudend water toe en roer even. Garneer met een takje munt.

Ingrediënten (voor 1 glas):

  • crushed ijs
  • 50 ml limoncello
  • 100 ml koolzuurhoudend water
  • een takje munt

Negroni

Het schijnt dat de Negroni werd bedacht toen graaf Camillo Negroni aan een barman vroeg om in zijn Americano wat gin te doen in plaats van koolzuurhoudend water. Het bittere drankje is in ieder geval heerlijk! Vul voor een Negroni een glas met ijs en schenk alle ingrediënten erbij. Roer even en voeg een schijfje sinaasappel toe.

Ingrediënten (voor 1 glas):

  • ijs
  • 25 ml gin
  • 25 ml campari
  • 25 ml zoete vermout
  • schijfje sinaasappel

Negroni Sbagliato

De Negroni Sbagliato is weer een variatie op de gewone Negroni. Volgens het verhaal voegde een barman onbewust prosecco toe in plaats van gin. De Negroni ‘Sbagliato’, de verkeerde Negroni, was geboren. Vul hiervoor een glas met ijs. Schenk de vermout en campari erbij. Schenk het glas langzaam vol met de prosecco. Roer voorzichtig en voeg ten slot nog een schijfje sinaasappel toe.

Ingrediënten (voor 1 glas):

  • ijs
  • 5 ml prosecco
  • 5 ml campari
  • 25 ml zoete vermout
  • schijfje sinaasappel

Bellini

De Bellini is waarschijnlijk bedacht in Harry’s Bar in Venetië en vernoemd naar de vijftiende-eeuwse Venetiaanse kunstenaar Bellini. Schenk de verse en gekoelde perzikpuree in een champagneflute of een recht glas. Schenk vervolgens de prosecco erbij en roer het mengsel voorzichtig.

Ingrediënten (voor 1 glas):

  • 25 ml gekoelde witte-perzikpuree
  • 100 ml koude prosecco

Hugo

Een licht en fris aperitief op basis van prosecco is de Hugo, een drankje dat afkomstig is uit Bolzano en dat je dus vaak tegenkomt in de regio Trentino – Zuid Tirol. De Hugo maak je in een groot wijnglas met een paar blokjes ijs. Vervolgens schenk je hierbij de vlierbloesemsiroop en de droge prosecco. Voeg een schijfje citroen toe en een paar blaadjes verse munt. Wil je deze cocktail iets lichter, dan kun je optioneel wat licht bruiswater toevoegen.

Ingrediënten (voor 1 glas):

  • 120 ml koude prosecco
  • 30 ml vlierbloesemsiroop
  • 30 ml bruisend mineraalwater
  • 30 ml vlierbloesemsiroop
  • 1 schijfje limoen
  • Takjes Munt
  • Paar blokjes ijs

Sgroppino

De Sgroppino is een frisse cocktail van citroenijs, wodka en prosecco. Laat het citroen sorbetijs iets zachter worden. Klop er vervolgens met een garde de wodka  doorheen. Schenk de prosecco bij het mengsel terwijl je blijft kloppen, zodat het drankje heel licht en schuimig wordt. Giet direct in gekoelde glazen en garneer met citroenschil of munt. Een iets simpelere versie van de Sgroppino maak je door een lepel sorbetijs in de glazen te scheppen en hierover een mengsel van gekoelde Prosecco en wodka te schenken.

Ingrediënten (voor 1 glas):

  • 125 ml citroensorbetijs
  • 75 ml prosecco
  • 15 ml wodka
  • citroenschil of munt

Mimosa

De Mimosa is een frisse mix van twee delen prosecco (of een andere mousserende wijn) en een deel sinaasappelsap, versierd met een schijfje sinaasappel. De cocktail is uitgevonden rond 1925 in het Hôtel Ritz Paris en is vernoemd naar de mediterrane Mimosastruik, die in het voorjaar vol zit met pluizige gele bloemen. Zorg dat beide ingrediënten goed zijn gekoeld, en meng deze in een champagneflute. Eventueel kan je een scheutje cointreau toevoegen. Koud geserveerd is het drankje  heerlijk als aperitief, maar ook bijvoorbeeld bij een zomerse brunch.

Ingrediënten (voor 1 glas):

  • 60 ml prosecco of andere mousserende wijn
  • 60 ml vers sinaasappelsap
  • 5 ml cointreau

Én een alcoholvrij alternatie: Crodino

Tip! Een leuk alcoholvrij alternatief is de Crodino, waarmee je heerlijke cocktails kan mixen. Van de Crodino on the rocks, tot de Crodino Spritz (mét alcohol), en de Crodino-Mandarijn Cocktail. Lees de recepten hier.

Categorie: Italiaanse keuken, Italiaanse recepten

Dit vind je misschien ook leuk

Ontdek Piemonte Proeven van cultuur en gastronomieLeestip! Ontdek Piemonte, Proeven van cultuur en gastronomie
Liefde voor eten! Savour in BeetsterzwaagLiefde voor eten! Savour in Beetsterzwaag
È pronto il caffè!

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

De zomer aan het meer van Erica James

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Connect

Zoeken

Bestel de nieuwe editie van De Smaak van Italië!

De Smaak van Italië

De nieuwe editie van De Smaak van Italië staat vol tips voor de mooiste Bucket List ervaringen in Italië. Pre-order de nieuwe editie!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de mooiste verhalen en ontvang één keer per maand de beste reistips voor Italië!

Privacy Policy & Disclaimer

Meer reisinspiratie

@ItalieUitgelicht

La Vita è Dolce van Letitia Clark Dolce is zo’n La Vita è Dolce van Letitia Clark Dolce is zo’n kookboek waarbij je het liefst direct álle recepten wilt maken. De recepten zijn voorzien van verrukkelijke introducties, zijn goed te volgen en voorzien van volop foto’s. 
Een ode aan de zoete Italiaanse keuken en een onmisbaar kookboek voor de liefhebber van Italiaanse lekkernijen.
Lees meer via de link in bio!
In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het L In de tentoonstelling Oevers vol Romeinen in het Limburgs Museum ontdek je deze zomer hoe het was om hier in de Romeinse tijd te leven. Aan de hand van bijzondere historische vondsten word je meegenomen naar het Romeinse leven langs de Rijn en Maas.
Deze mantelspeld van verguld zilver werd bijvoorbeeld gevonden in Zwammerdam, maar is van Germaanse oorsprong. (Afbeelding: Rijksmuseum van Oudheden Leiden)
Lees meer in de blog. Link in bio!
Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe edi Ik weet wel wat ik vandaag ga doen.. de nieuwe editie van De Smaak van Italië lezen. Met een bucketlist voor Italië, paradijselijk Ponza én een item over fietsen in Umbrië.
Wil je het magazine nog bestellen, dan vind je in de sidebar van mijn blog een linkje.
Ps: check hoe kat Cipollini steeds mijn foto’s photobombed 😂
Doe mij nog maar een aperitivo in Italië hoor! Ik Doe mij nog maar een aperitivo in Italië hoor! Ik weer het, ik moet nog een paar maanden wachten, maar dromen mag ☺️
Als ik dan niet in Italië kan zijn, dan maar op e Als ik dan niet in Italië kan zijn, dan maar op een mooi plekje in mijn eigen Utrecht. Hier is dat in de Pandhof van de Dom, de kloostertuin die ingeklemd ligt tussen de Domkerk en het Academiegebouw. Ken jij dit plekje?
En voor de oplettende kijker: ja, inmiddels 6 maanden zwanger! 👶
Mijn zomerse jurkje is trouwens van @protestwomen. Met de code italieuitgelicht10 krijg je tot en met 31-10-2022 10% korting op zowel op de nieuwe als oudere collecties! 🌞☀️
Op 24 augustus 2016 werd Midden-Italië opgeschrik Op 24 augustus 2016 werd Midden-Italië opgeschrikt door een aardbeving die tal van dorpen en gehuchten met de grond gelijkmaakte. Er waren honderden slachtoffers en er was veel materiële schade. Amatrice was een van de zwaarst getroffen plaatsen. Huizen, zelfs hele straten, werden van de kaart geveegd. Deze gebeurtenis en deze plaats vormen het decor van de nieuwe Italiaanse roman van Franco Faggiani Soms zou ik de wind willen zijn.
Benieuwd? Lees meer via de link in bio!

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Volg mij op social media

Over deze website

Italië Uitgelicht is onderdeel van Aniek Rooderkerken Adventure Media, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 71391177.

Meer reisinspiratie?

avontuuropreis.com waar je leest over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

En ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan zeker de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2022 · Theme by 17th Avenue