Puglia, een bijzondere belevenis

Ceglie, Altamura of Grottaglie. Over de mooiste plekken van Puglia lees je in Puglia, een bijzondere belevenis. In de hak van de Italiaanse laars promoot Hetty met haar eigen bedrijf S.O.G.N.O. de gastronomie en cultuur van Puglia. In haar boek neemt Hetty je mee naar één van de mooiste, nog onontdekte plaatsen van Italië: het pure, authentieke Puglia. Ze kent iedere centimeter van de hak van de laars en weet precies te vertellen waar je leert pasta te maken, waar je de mooiste stranden vindt aan de ongerepte kustlijn van Puglia of waar je echt “Pugliese” kan eten. Met Puglia, een bijzondere belevenis ontdek je de ware smaken, kleuren en geuren van Puglia! Een must-have voor wie deze bijzondere regio wil gaan ontdekken.

Eeuwenoude olijfbomen met zilvergroene bladeren

“Puglia is de regio waar de tijd stil is blijven staan. Een regio waar de tradities en cultuur een grote rol spelen. …. Het zijn de vele duizenden eeuwenoude olijfbomen, met hun prachtig gekronkelde enorme boomstammen en zilvergroene bladeren, die het landschap bepalen. De honderden kilometers kust, met witte zandstranden, rotspartijen, grotten en het ongelofelijk heldere en azuurblauwe water.” aldus Hetty. “En over het eten gesproken. De pure smaak van de rijpe rode tomaten. De vrouwen die orecchiette pasta maken op straat. De vissers die hun vangst verkopen in de haven. De bakker die dagelijks de heerlijkste focaccia bakt in zijn houtoven.”

De liefde voor Puglia spat er vanaf. Maar geef Hetty eens ongelijk! De afgelopen jaren reisde ik ieder jaar wel een keer af naar Puglia, proefde ik in de wijngaarden de heerlijkste wijnen, nam ik kilo’s pasta en liters olijfolie mee naar huis en fietste en wandelde ik langs de rauwe kustlijn. Zoals ik eerder schreef is het meest bijzondere aan Puglia dat je je direct thuis voelt. In Puglia ben je geen toerist, maar wordt je door de Pugliesi opgenomen in hun bijzondere cultuur.

Puglia, een bijzondere belevenis. Hetty de Vogel

Puglia, een bijzondere belevenis. Hetty de Vogel

De mooiste tips voor Puglia

Op Italië Uitgelicht deelde ik blogs vol tips voor Puglia, de mooiste plekken om te bezoeken. Inspiratie genoeg, zou je zeggen. Toch raad ik iedereen aan (na het lezen van mijn blogs uiteraard) het boek aan te schaffen. Waarom? Puglia, een bijzondere belevenis biedt je meer inspiratie dan een reguliere reisgids maar voorziet je ook van nuttige informatie. Hetty neemt je mee naar het zuiden van Puglia en geeft tal van praktische tips die je goed kan gebruiken tijdens je vakantie. Waar zijn de beste restaurantjes of waar kan je ijsjes kopen? Wat zijn eigenlijk de beste stranden van Puglia? Ze tipt de leukste masseria’s, gelateria’s en het heerlijkste street food. Een must-have voor wie deze zomer naar Puglia reist.

Zo deelt ze met ons de beste plaatsen waar je in Bari kan eten. Bari is bekend om zijn panzerotti, gevulde en gefrituurde pizza’s. Er is ruime keus aan smaken en ingrediënten en volgens Hetty vind je de beste exemplaren bij Cibò op de Piazza Mercantile in het oude centrum. “Je kunt de panzerotti lekker opeten al zittende op de muur met uitzicht op zee.” Die tip onthouden we!

La città bianca, de witte stad Ostuni, kennen we allemaal. Smalle straatjes vol witgekalkte huisjes. Uren kan je hier ronddwalen en honderden foto’s kan je er schieten. “Ostuni is toeristischer dan de andere kleine plaatsjes op onze route, maar dat maakt het ook wel extra gezellig.” Hetty speurde het hele stadje af en weet ons nu te vertellen dat je het beste ijs eet bij de ijssalon in Via Nino Altelmi 17, waar vader Enzo en zoon Fabio elke dag heerlijk ijs maken met seizoensfruit. Ook kan je in de buurt van Ostuni heerlijk fietsen!

Puglia, een bijzondere belevenis

Meer lezen over Puglia? Bestel dan zeker Puglia, een bijzondere belevenis, door Hetty de Vogel / Edicola publishing. Je bestelt het boek hier.

Meer lezen:

8 comments

Denise - Follow my footprints 22 juli 2016 - 14:05

Goeie tip van die panzerotti inderdaad. Ik kende het woord überhaupt nog niet. En verder lijkt het me zeker een handig boek als je naar Puglia gaat. Ik zal ‘m onthouden. Er is een heel klein kansje dat ik nog dit jaar die kant op ga.

Reply
Maudgeniet.nl - Maud (@maudkoekkoek) 23 juli 2016 - 15:28

Mijn schoonouders zijn vorig jaar in Puglia geweest, jammer dat ik dit boek nu pas zie.. Anders had ik het cadeau gegeven, haha. Mocht ik ooit die kant op gaan, is dit inderdaad een heel handig boek!

Reply
Yvonne 24 juli 2016 - 03:47

Handig, zo’n boek vol met tips. Ik wil zeker een keer naar Puglia, lijkt me een prachtig stukje Italië… zoek alleen nog een geschikt moment, de zomer lijkt me echt wel te warm en begin mei/ eind oktober (mijn andere opties qua vakantie) lijken me een beetje een risico qua weer?!

Reply
Jenny - ikreis.net 24 juli 2016 - 08:33

Na je blogs over Puglia ben ik zeer enthousiast geworden! Ik houd dan ook het boek ik gedachte voor als het zo ver komt.

Reply
anto 25 juli 2016 - 21:18

Weet je dat ik tot voor kort nog nooit echt van Puglia had gehoord? Oeps… ik moet echt vaker naar Italië gaan blijkt wel. Ga binnenkort je blogs eens lezen!

Reply
Gabriëlle 26 juli 2016 - 10:30

Ik vind het altijd leuk om een reisgids te kopen omdat ik dan al lekker alles kan lezen en voorbereiden. Het is al voorpret, Puglia zou ik graag eens bezoeken! Ik hoor de laatste tijd veel over Puglia en ik word steeds enthousiaster 🙂

Reply
Stéphanie 26 juli 2016 - 17:34

Erg handig zo’n boek met allerlei tips. Zelf lees ik altijd graag over mijn volgende reisbestemming, al is het alleen maar voor de voorpret. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik zie de laatste maanden zoveel mooie foto’s voorbij komen van Puglia op social media, het ziet er heel aantrekkelijk uit!

Reply
Wendy korn 25 augustus 2016 - 21:03

Ik ben je goed besteld zit nu al hoor te genieten!

Reply

Laat een bericht achter!