Home Italië Reizen naar Italië: Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering

Reizen naar Italië: Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering

door Aniek Rooderkerken
Napoleon's Villa San Martino op Elba, Italië

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Éen ding hebben jij en ik in ieder geval gemeen: allebei gaan we graag op reis naar Italië. Genieten van la dolce vita, skiën in Val Gardena of met een Fiat 500 door Toscane of Lazio rijden. Heerlijk toch? Tot er iets fout gaat… ben je dan eigenlijk goed verzekerd?

Ik ga iedere maand naar Italië!

Reis jij vaak af naar de Italiaanse laars? Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat dan kan een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger zijn dan steeds een losse reisverzekering. Deze sluit je bijvoorbeeld af bij Centraal Beheer. Zo kan je dus nooit vergeten een verzekering af te sluiten. Wel zo makkelijk. Houd wel in de gaten dat ook een doorlopende reisverzekering een maximum aan het aantal aaneengesloten vakantiedagen per jaar heeft. Ga je bijvoorbeeld langer dan 60 aaneengesloten dagen op reis? Dan heb je speciale reisverzekeringen voor wereldreizen.

En als ik ga skiën in Val Gardena…

Reis jij volgende week af naar Val Gardena of een Alpe di Siusi voor een wintersportvakantie? Vergeet dan niet bij je reisverzekering een aanvullende wintersportdekking af te sluiten. Sowieso is het goed te kijken of je aanvullende verzekeringen moet afsluiten. Hopelijk heb je het nooit nodig, maar je kan je ook verzekeren voor reisrechtsbijstand bij juridische conflicten die direct te maken hebben met je reis.

… of bergklimmen in de Dolomieten?

Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Bergbeklimmen in de Dolomieten of wielrennen op de Stelvio? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Hiervoor zal je een aanvullende dekking moeten afsluiten en zal de premie ook iets hoger zijn.

Pech onderweg

Je zal niet de enige zijn die ooit pechhulp en vervangend vervoer nodig gehad heeft op reis. Dus zorg ervoor dat je hiervoor verzekerd bent. Want wat doe je als je een rondreis door Italië met de auto gepland hebt? Krijg je dan vervangend vervoer op reis? Goed om dit voor vertrek nog te checken.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Ziek worden of een ongeluk krijgen kan overal, ook in Italië. Dit is al vervelend genoeg zonder dat je hier een hoge ziekenhuisrekening aan overhoudt. Houd er rekening mee dat medische kosten in Italië hoger kunnen uitvallen dan in Nederland. Jouw zorgverzekering vergoedt dit bedrag niet altijd (volledig). Hierom kan het een goed idee zijn om medische kosten te verzekeren bij jouw reisverzekering.

Werken of studeren in Italië?

Ga je regelmatig op zakenreis of wil je een studie volgen in Italië? Let dan goed op. Werken in het buitenland valt namelijk niet onder een standaard reisverzekering. Hiervoor moet je een speciale zakelijke reisverzekering afsluiten of een extra (zakelijke) module toevoegen.

Tips: Het is belangrijk om een goede reisverzekering te hebben, maar het beste is natuurlijk als je er nooit gebruik van hoeft te maken. Let op reis dus op je eigen veiligheid en pas goed op je spullen. Berg waardevolle spullen bijvoorbeeld op in het kluisje op je hotelkamer. Bewaar alle bewijzen van de boeking, zorg dat je de aankoopbonnen van dure aankopen (zoals je camera) bewaart. Wordt er toch iets gestolen op reis? Doe bij diefstal altijd aangifte bij de Italiaanse politie en neem meteen contact op met je reisverzekering.

Meer lezen:

2 comments

Jenny 2 februari 2018 - 23:41

Handig!

Ik heb een doorlopende reisverzekering waar ik eigenlijk alles mee doe. Het zou goed zijn de voorwaarden nog eens na te lezen…

Reply
Elisa 4 februari 2018 - 14:25

Handig artikel! Niet alleen voor Italië, maar ook voor andere bestemmingen. Zo kwam ik er net voor onze reis achter dat ik niet verzekerd was voor extreme sporten, terwijl Liam graag wilde bunjeejumpen. Maar even aangepast dus ;-).

Reply

Laat een bericht achter!