• Home
  • Over Italië Uitgelicht
  • Reizen naar Puglia
  • Cultuur op Reis
  • Avontuur op Reis
  • Contact
  • Winacties
  • Blog
  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boekentips
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
  • Winacties
  • Contact
    • Over Italië Uitgelicht
    • Samenwerken met Italië Uitgelicht
  • Blog
  • Mobile Menu Widgets

    Zoeken

Italië Uitgelicht

Italië Uitgelicht

Culturele reizen naar Italië!

  • Reizen naar Italië
    • Autoroutes naar Italië
    • Auto huren in Italië
    • Zona Traffico Limitato, ZTL
    • Accommodaties
  • Regio’s
    • Noord-Italië
      • Emilia-Romagna
      • Friuli-Venezia Giulia
      • Liguria / Ligurië
      • Lombardia / Lombardije
      • Piemonte / Piëmont
      • Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol
      • Valle d’Aosta / Aostadal
      • Veneto
    • Midden-Italië
      • Lazio
      • Marche / Marken
      • Toscana / Toscane
      • Umbria / Umbrië
    • Zuid-Italië
      • Abruzzo / Abruzzen
      • Basilicata
      • Calabria / Calabrië
      • Campania / Campanië
      • Molise
      • Puglia / Apulië
      • Sardegna / Sardinië
      • Sicilia / Sicilië
  • Steden
    • Noord-Italië
      • Bergamo
      • Bologna
      • Bolzano / Bozen
      • Genova / Genua
      • Mantova / Mantua
      • Milano / Milaan
      • Padova / Padua
      • Torino / Turijn
      • Venezia / Venetië
      • Verona
    • Midden-Italië
      • Assisi
      • Firenze / Florence
      • Lucca
      • Perugia
      • Pisa
      • Roma / Rome
      • Siena
      • Volterra
    • Zuid-Italië
      • Bari
      • Cagliari
      • Catania
      • Lecce
      • Matera
      • Napoli / Napels
      • Palermo
      • Taormina
  • Reisroutes
  • Boeken
  • Kunst & Cultuur
    • Architectuur
    • Italiaanse kunst
    • Tentoonstellingen
  • Italiaanse keuken
    • Italiaanse kookboeken
    • Italiaanse producten
    • Italiaanse recepten
Wandelaar voor een berghut in Zuid-Tirol

Recept Apfelstrudel uit Zuid-Tirol

3 december 2017 door Aniek Rooderkerken

Recept Apfelstrudel uit Zuid-Tirol

Apfelstrudel is nogal populair in het Italiaanse Zuid-Tirol. Het is een klassieker in de berghutten. Sterker nog, bijna geen hike door de bergen of fietstocht door de vallei wordt afgesloten zonder een stukje verse apfelstrudel. Hierom zijn er in de loop van de tijd ook nogal wat verschillende recepten ontstaan, met nét andere ingrediënten, want elke familie heeft haar eigen recept voor een lekkere vulling. Hier lees je een goed recept voor apfelstrudel uit Zuid-Tirol dat de Italiaanse chefkok Manuel Astuto (uit Zuid-Tirol, uiteraard) mij leerde. Je kan de apfelstrudel serveren met slagroom, vanillesaus of vanille-ijs.

Het recept van Manuel Astuto voor echte Apfelstrudel uit Zuid-Tirol.

Het recept van Manuel Astuto voor echte Apfelstrudel uit Zuid-Tirol.

Ingrediënten:

– 800 gram filodeeg

– 1,5 kilo appels, idealiter natuurlijk die uit Zuid-Tirol

– 30 gram suiker

– 5 gram kaneel

– 15 gram rum

– rozijnen, pijnboombitten en broodkruimel naar eigen smaak

Bereidingswijze Apfelstrudel :

    1. Schil de appels, verwijder de kern en snijd de appels in blokjes
    2. Rooster de broodkruimel in een beetje boter en voeg kaneel toe
    3. Voeg de broodkruimels, suiker, rozijnen, rum en pijnboompitten toe aan de appels en meng alles door elkaar
    4. Rol het filodeeg uit op een schone theedoek en leg de appelmix aan één zijde van het filodeeg (de zijde die het dichtst bij jou ligt)
    5. Bestrijk de randen van het deeg met een beetje water
    6. Vouw de rechterzijde en linkerzijde van het filodeeg naar binnen. Gebruik de theedoek om het deeg op te rollen. Als het goed is heb je nu een rol deeg die aan alle kanten gesloten is
    7. Zet de apfelstrudel 20 minuten in de oven op 180 graden

Eet smakelijk!

Categorie: Italiaanse keuken, Italiaanse recepten, Italië, Trentino-Alto Adige / Trentino-Südtirol / Trentino-Zuid-Tirol

Over Aniek Rooderkerken

Aniek studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ze nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Ze is de oprichter van Italië Uitgelicht en schrijft over reizen, kunst, cultuur en boeken. Ze schrijft ook op reizennaarpuglia.nl, cultuuropreis.com en avontuuropreis.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Napels en de amalfikustItaliaans kookboek: Napels en de Amalfikust
Alta Via di Merano, hiken in Zuid-TirolAlta Via di Merano: een prachtige wandeltocht in Zuid-Tirol
Een stedentrip FlorenceVijf bijzondere musea in Florence die je bezocht móet hebben!

Lees Interacties

Reacties

  1. Nicole Orriëns zegt

    27 december 2017 om 09:52

    Mjam dat klinkt lekker. Filodeeg voor appeltaart is nieuw voor mij.

    Beantwoorden
  2. Ineke zegt

    27 december 2017 om 21:35

    Lekker recept!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post >

“Schoonheid van de nacht” van Gabriele d’Annunzio

Primaire Sidebar

Ciao

Ciao! Mijn naam is Aniek en ik ben gek op Italië. Ik studeerde Renaissance Studies, ging hiervoor naar Florence, Rome en Perugia. Op reis bezocht ik nog veel meer Italiaanse bestemmingen. Op Italië Uitgelicht deel ik Italiaanse bestemmingen en reisverhalen, en schrijf ik over van alles rondom cultuur, tradities, kunst, boeken en culinair.

Lees meer

Zoeken

Sluit aan bij de 6500+ andere leden in onze online community

Beleef Italië op Facebook

Nog op zoek naar een betaalbare huurauto?

DiscoverCars.com

Lees ook De Smaak van Italië

Het magazine De Smaak van Italië wil jij ook lezen! Pre-order of bestel via deze link de nieuwe editie!

• De Toscaanse eilanden het mooiste van Elba en Pianosa
• Lido di Venezia met eindeloze stranden en een vleugje glamour
• Een unieke roadtrip door Umbrië, Lazio en Toscane
• De mooiste baroksteden van de Val di Noto op Sicilië
• De hotlist 50 beste restaurants van Puglia
• Heerlijke recepten uit de nieuwe Zilveren Lepel
• De hypertrattoria adressen in Italië en Nederland

Footer

Disclaimer

Blogs op deze website kunnen een samenwerking zijn of affiliate links bevatten. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, Italië Uitgelicht een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou. Je leest meer hierover in de disclaimer.

Meer reisinspiratie?

Op Avontuur op reis.com lees je over outdoor reizen, avontuur, natuur, fietsen en hiking.

Ga je op reis naar Puglia? Bekijk dan de website Reizen naar Puglia.

Copyright Italië Uitgelicht © 2025

Italië Uitgelicht gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk werkt en om bezoekersaantallen te meten. Hiernaast ook niet-functionele cookies, voor sociale media-, advertentie- en analysegegevens. Cookies die niet strikt noodzakelijk zijn om deze website te laten werken, kun je weigeren.